Το ΚΚΕ για το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες ανοιχτά της Κρήτης

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες ανοιχτά της Κρήτης:

Δείτε:

Σκάφος με μετανάστες νότια της Κρήτης

Στο λιμάνι Ηρακλείου οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης (Φωτο)

Το περιστατικό με το πλοίο που ναυάγησε ενώ μετέφερε 80 μετανάστες, 51 άνδρες, 17 γυναίκες και 12 παιδιά, είναι ένα ακόμα περιστατικό που αναδεικνύει την βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, που οδηγεί χιλιάδες ξεριζωμένους να ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή μακριά από την φτώχεια και τις συνέπειες του πολέμου που έχουν ξεσπάσει στις γειτονικές χώρες.

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο, τον Γιάννη Χριστοφοράκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, και τον Μιχάλη Κασαπάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στο Λιμάνι του Ηρακλείου όπου έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες από τους Καλούς Λιμένες από όπου είχαν αρχικά περισυλλεγεί. 

Είχε ακολουθήσει παρέμβαση του Μανώλη Συντυχάκη πριν την άφιξη τους στον Λιμενάρχη Ευθύμιο Δουβή στον οποίο μετέφερε το αίτημα να εξασφαλιστούν άμεσα με ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σε ασφαλείς και κατάλληλους χώρους αλλά και τροφοδοσίας με όλα τα αναγκαία υλικά για όσο καιρό παραμείνουν. Επίσης να εξασφαλιστούν χωρίς γραφειοκρατίες και άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Το σημερινό ναυάγιο είναι ένα ακόμα περιστατικό που συμβαίνει στο νησί μας και επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά την ανάγκη να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. 

Είναι ακόμα μια απόδειξη του δράματος που οδηγούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας και δημιουργούν στρατιές ξεριζωμένων, που φεύγουν από την χώρα τους για να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και την νεολαία του Ηρακλείου να μην συμβιβαστεί με τις εικόνες φρίκης, να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, για να σταματήσει η χώρας μας να είναι ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ που μακελεύουν λαούς, για να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί